KIRMIZI FİL'İ GÖRDÜNÜZ MÜ?


 Merhaba,
Kırmızı Fil'i gördünüz mü?
Göremediniz  mi? Oysa ki dün yerindeydi.  :)
    Hikaye, kahramanımızın sabah uyanıp Kırmızı Fil'i duvardaki resimde görememesi ile başlıyor. Onu elbise dolabında, yatağının altında arıyor. "Mavi Balina"ya, "Sarı Zürafa"ya,"Yeşil Karga"ya ve diğerlerine tek tek soruyor. Kahramanımız Kırmızı Fil'i ararken biz de hikaye hakkında biraz konuşalım. :)

   Hikaye, okuyucusunu/dinleyicisini  metnin içine çekmeye yardımcı olsun diye merak öğesinden bolca yararlanmış. Kahramanımızın Kırmızı Fil'i ararken  gösterdiği araştırma, fikir yürütme davranışları okurun basit düzeydeki  bilişsel  becerilerini hedef alıyor. Soru sorma, cevaplama gibi becerilerini harekete geçiriyor. Kahramanımız onu ararken Kırmızı Fil de dönüyor dönmesine ama nereden döndüğü tamamen okurun hayal dünyası ve yaratıcılığına bırakılıyor. :)
 
Olay örgüsünde geçen farklı renklerdeki hayvanların, zaman ve mekan kavramlarını içeren örneklerin  okul öncesi çocuğunun kavram gelişimine katkı sağlayacağını söyleyebilirim.

      Minik okurları kitabın dünyasına çekmek için  resimlemenin çok önemli bir araç olduğunu biliyoruz. Bu bağlamda resimlemede canlı renkler ve gerçekçi çizgiler kullanılmış.
     Kitabın dili oldukça sade ve  akıcı. Yabancı kelimeler eski sözcükler içermemesi çocuğun hikayeyi keyifle okumasını/dinlemesini sağlayacaktır.
    Ben bu hikayeyi çok beğendim ve +3 yaşa keyifle tavsiye ediyorum. :)

Yazar ve Çizer: Ferit Avcı
Yayınevi: Can Çocuk








Share:

Yorum Gönder

Düşünceleriniz bizim için önemli..

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes