DUYGULARIM OYNUYORUM VE KENDİMİ TANIYORUM

  

  


   Çocuklar bebeklik çağından itibaren sevinç, korku, öfke, üzüntü gibi birçok duyguyu hissetmeye başlarlar.  Ancak bu duyguları ayrı ayrı tanımlayıp aktarmakta zorlandıklarını görürüz. Duygusal zekaları geliştikçe duyguları tanıma, anlama, doğru ifade edebilme, doğru kişiye yöneltebilme becerileri de gelişir.  
  
 Bu kitap çocukların duygusal zekasını beslemeye yardımcı  keyifli  bir etkinlik kitabı. İçerisinde yedi temel duygunun her biri ile ilgili  ayrı ayrı etkinlikler var. Duyguların evrensel olduğunu, her an değişebileceğini, aynı zamanda farklı duygular hissedebileceğimizi, olumsuz duygular ile baş etmek zorunda olduğumuzda nasıl davranabileceğimizi etkinliklerle işlemiş. 

   Kitabın en sevdiğim -aslında tüm etkinliklerini çok sevdim.- etkinliği; Profesör  Pekhisli'nin  duygu tuzluğu etkinliği. :) Duyguları yaşantımızdan hikayeler ile örneklendirip çocuğun onları taklit yoluyla  öğrenmesi amaçlanmış. Bir yetişkin olarak etkinliklere dahil olmanın çok keyifli olacağını  söylemeliyim.
  
   Psikoterapist Isabelle Filliozat, kitabın nasıl kullanılacağını sonundaki ebeveyn kitapçığında  sade bir dille açıklamış. Aynı zamanda duygusal zeka ve ebeveynin çocuğun duygusal zekasının gelişimindeki rolü ile ilgili çok yararlı bilgiler de mevcut. 

  Tüm bunları değerlendirdiğimde hem eğitimcilerin hem de ebeveynlerin kullanabileceği harika bir kaynak. Duygularının efendisi olmak isteyen :) 5 yaş ve üzeri tüm çocuklarımıza tavsiye ederim. 

Yazar: Isabelle Filliozat, Virgine Limousın
Çizer: Eric Veille
Çeviri: Burak Targaç
Yayınevi: Domingo Yayıncılık



Share:

Yorum Gönder

Düşünceleriniz bizim için önemli..

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes