ANNEM ÖYLE SÖYLÜYOR

Kitabımız sevimli mi sevimli üç hayvanın yollarının kesişmesinden bahsediyor.

Uykusu olmayan civciv yani Tombik’in annesi ona ve kardeşlerine masal anlatırken uyuyakalır. Sonra ne mi olur? Dışarıyı çok merak edip çıkar. Oysa annesi ona neler öğütlemişti. Çıkınca kendisi gibi yavru fare Kepçe ve yine yavru kedi olan Minnoş ile karşılaşır. Annelerinin öğütlerini dinlemeyen yavrular bir araya gelince tabi ki “oyun” oynarlar. Birbirleri için tehlike arz etmeseler de oyunun sonunda anneleri onları aramaya çıktıklarında içlerini bir korku sarar. Neden mi? İşte o sonu da siz okuyarak bilin bence. 
Elimizdeki kitap çocuklara, yalnız hareket etmemeleri gereken konulardan bahsederken hem eğlenebilecekleri hem de daha kolay kavrayabilecekeri bir kaynak olabilir. Özellikle okul öncesi çocuklarının dili oyundur, dramadır, hikayedir. Özetini geçtiğim hikayeyi çocuk okumayı bilmiyorsa üç oyuncak ile dramatize edebilirsiniz. Ya da karşılıklı sohbet havasında hikayedeki kahramanların sonraki hamlesini tahmin ettirebilirsiniz. Okumayı biliyorsa beraber okuyabilir, üç kişi olarak canlandırabilirsiniz ya da. 
Çocukların fikrinin alındığı tahmin kısımlarında yazının farklı renk, boyut ve tipte yazılmış olması hoş bir ahenk katmış. 
Ve şunu da kendim eklemek isterim: Asla yan yana geçinemeyen kaçımız varsa şu dünyada, küçükken yollarımız kesişseydi çok güzel oyunlar oynardık bence.

5-7 yaş aralığındaki çocukların keyifle okuyacağını düşünerek keyifli  okumalar diliyorum 
Değerlendiren: Sevda Çelik 
Yazar: Necdet Neydim 

Resimleyen: Deniz Akkol
Share:

Yorum Gönder

Düşünceleriniz bizim için önemli..

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes