KELİME KOLEKSİYONCUSU




    Kitaplarda olmazsa olmazlardan olan iletiler, çocukların yaşına ve gelişimine göre hikayeye  yedirilir buradaki hikayede olduğu gibi. Kitabımız çocukların yaratıcılığına
 dikkat çekmiş. Herkes pul, para, taş gibi koleksiyonlar düşünebilir ama kahramanımız Can gibi yaratıcı düşünmek kolay değildir.
Kitap okuma sevgisi , kelimeler ve bunlardan duyulabilecek mutluluk uçuşuyor kitabımızda. Kitabı  çocukla okurken, “Sen ne koleksiyonu oluşturmak istersin?” gibi sorular sorarak koleksiyon  kelimesi hakkında bilgi edinmesi ve çocuğun ilgi alanını keşfetmesine aracı olunabilir. Hikayedeki kahramanımız Can, biriktirdiği kelimelerden neler yapıyor, onları nasıl bulup yazıyor şaşıracaksınız. Zaten kelimeler her zaman şaşırtabilecek güçtedir. Kelimeler ve kelimelerin bir arada oluşu kitapları oluşturur değil mi? Peki nasıl kitaplar, ne tür kitaplar ve birikimler... İşte tüm bunların ve daha fazlasının cevabı bu kitapta sevgili ebeveyn. 



  Kitabımız 5- 7 yaş aralığı için edinilebilir. Okul öncesi çocuklarla okurken çocuğa sorular sorarak ve çocuğun kitaptaki görselleri göreceği şekilde çalışılabilir.



Okuma bilen çocukla okurken çocuğun bilmediği kelimeler hakkında önceden görsel çıktılar edinilip kullanılabilir. 

Son olarak sevgili çocuklara sormak istiyorum: Kelimeler mutluluk kaynağı olabilir mi sizce çocuklar? Öyleyse nasıl? ( Bu soruları kitabı okumadan önce çocuklara yöneltebilirsiniz sevgili ebeveyn.) Merak ediyorsak okumalıyız çocuklar, tüm güzel kitaplar sizin olsun. 

   Kitap ve sevgiyle. 

Kelime Koleksiyoncusu 
Yazar: Peter H. Reynolds
Çeviri: Oya Alpar
Yayınevi: Altın Kitaplar
Share:

Yorum Gönder

Düşünceleriniz bizim için önemli..

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes