SOKAK OYUNLARI SERİSİ

Sokak Oyunları Serisi 

Oyun denilince herkesin aklına kendi çocukluk çağında oynanan oyunlar gelir. Birkaç  kuşak önceki çocuklar için oyun kelimesi sokakta oynanan oyunlar iken günümüz çocukları için bambaşka şeyler ifade edebiliyor. Çocuklar artık teknoloji ile gereğinden fazla iç içeler. Öyle ki çoğu oyun artık “fiziksel” bir eylem içermiyor. Çocuklar bir iki parmağını oynatmak dışında hareketsizce “oyun” oynuyorlar. Motor gelişimlerini yavaşlatacak olan bu durum aynı zamanda iletişim becerilerini de olumsuz etkileyebilecek bir durumdur. 
Doğdukları çağ itibariyle belli bir yaştan sonra teknoloji ile elbette tanışmalılar. Zaten doğru kullanıldığında teknoloji gelişim alanlarını olumlu yönde etkileyebilecek türden bir seçim olur. Ama maalesef süreç böyle işlemiyor. Çocuklar neredeyse bütün zamanlarını teknolojiye ayırabiliyor. Bu noktada biz büyüklerine çok iş düşüyor: Doğru yönlendirmek, uzmanlardan rehberlik almak, okumak, ona oyun için ekstra zaman ayırmak vs. 
Sokak oyunları serisi bize yardımcı bir materyal bu anlamda. Gülizi Özen, günümüzün problemlerinin farkında olarak böyle bir fikirle yola çıktı muhtemelen. İyi ki de çıkmış. 
Yol arkadaşı beş kuşumuzla yol, yolculuk, hedef, azim gibi kavramlarla beraber sokakta oynayabileceğimiz oyunları da öğreniyoruz.
Alternatif olarak sesli kitaptan da dinleme fırsatı sunan bu seri, teknolojiyi doğru kullanma bilinci de aşılayabilecek çalışmalardan. 
Kitapları beş çocukla okuyabilir, her bir çocuğa bir kuş ismi verebilir veya bir çocukla okuyup ilgili oyunu oynayarak ilerleyebilirsiniz. 
Sevimli ve renkli çizimlerle beş-altı yaşa dinleterek veya kendiniz okuyarak sunabilirsiniz. Yedi-sekiz yaş çocuklarını da oyunlarla bu kitaplardan yola çıkarak tanıştırabilirsiniz.
Oyunla, sevgiyle ...


Düşyeri Anne-Çocuk Kitaplığı
                   “Sokak Oyunları Serisi”
Yazar: Gülizi Özen

Resimleyen: Süreyya Abdullalı

Yayınevi: Düşyeri Yayınevi 
Share:

Yorum Gönder

Düşünceleriniz bizim için önemli..

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes