PENCEREDEKİ KUŞ



PENCEREDEKİ KUŞ
Bir başka Süleyman Bulut kitabıyla karşınızdayız. Yazarımız bu kitabında da çevreyi ve olayları çok güzel bir şekilde gözlemleyip bize aktarmaktadır. Kitabımızın başkahramanı Ayşe’nin doğaya karşı olan duyarlılığı örnek olacak niteliktedir. Ayça’nın ailesi günün birinde evlerini lüks bir sitedeki bir apartmana taşınır. Başta her şey Ayça’ya güzel görünüyordu ta ki odasının penceresinin önünde bir kuş görene kadar. Ayça bu kuşun her gün gündüz vakti penceresinin önüne gelip tuhaf hareketlerde bulunduğunu ve karanlık basınca da ortadan kaybolduğunu gözlemler. Bu olay her gün aynı şekilde tekrar ettiği için Ayça işin içinden çıkamıyor ve bir türlü olanlara anlam  veremiyordu.
Ayça kuşun aç olduğunu düşünüp pencerenin önüne ekmek koyar ama kuş oralı bile olmaz. Ayça bu sefer içeri girmek istediğini düşünerek pencerenin birini açık bırakıp bir yerde gizlenir ama kuş içeriye de girmeyince Ayça’nın merakı iyice artar.
Peki ne istiyordu bu kuş? Bu kuşun tuhaf hareketlerinin altında yatan sebep neydi? Ayça kuşun ne istediğini bulabilecek miydi? Yazarımız kitabın sonlarına doğru kuşun ne istediğini, sergilediği tuhaf hareketlerin altında yatan sebebin biz insanoğlunun sorumlu olduğunu dolaylı olarak aktarıyor bizlere. Bu yüzden aslında kitap her ne kadar çocuk kitabı olsa da verdiği mesajlar yönünden biz büyükleri daha çok ilgilendirdiğini düşünmeden edemiyorum.
Doğa sevgisini çok başarılı ve sade bir dille çocuklara aşılayan bu yararlı eseri 7-9 yaş aralığındaki her çocuğun kesinlikle okuması gerektiğini düşünüyorum.


Yazar     : Süleyman Bulut                                        
Resimleyen : Canan Barış
Yayın            : Can çocuk yayınları
Share:

Yorum Gönder

Düşünceleriniz bizim için önemli..

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes