MOR BENEKLİ




MOR BENEKLİ
“Mor Benekli” Süleyman Bulut’un 6-8 yaş aralığı için yazdığı minik bir hikaye kitabıdır.İçeriği farklı hikayeler barındırıyor gibi görünse de aslında hepsi tek bir hikayeden oluşuyor.Baharın gelmesiyle Ahmet’lerin kara koyunu sevimli bir kuzu doğurur.Kıvırcık, yumuşacık tüylü ve mor benekleri olan bir kuzu. Ahmet bu sevimli kuzuya isim vermek için düşünürken annesinin ipucu vermesiyle birlikte ona “Mor Benekli adını verir ve bakımını da üstlenir.
“Mor Benekli” biraz büyüdükten sonra Ahmet onu her gün, otlatılması için sabahları köyün çobanına götürüp akşama doğru geri almaktadır. Birgün Ahmet arkadaşlarıyla oyun oynarken akşam olur,kuzusunu almayı unuttuğunu fark eder ve tedirgin olur.Geç olmasına rağmen Ahmet kuzusunu bulmaya kararlı bir şekilde yola koyulur ama yoluna çeşitli engeller çıkar. Daha sonra Ahmet’i nelerin beklediğini kitabı okuyunca öğreneceksiniz.Daha fazla ipucu vermek istemiyorum.
Yazarımız kitabın sonuna kadar neler olacağına dair ipucu vermez, biraz da okuyucunun hayal gücünü kullanarak tahminlerde bulunmasını sağlar.Süleyman Bulut,bu öyküde çevreye, olaylara, sorunlara bakış açısına göre algının ve sonucun nasıl etkilendiğini usta bir kurguyla bizlere aktarmıştır.
Kitabımız hem sayfa ve baskı kalitesi hem de akıcı diliyle çocukların rahatlıkla okuyabileceği bir eserdir.6-8 yaş aralığı için ideal bir kitap olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden rahatlıkla tavsiye ederim.

Yazar     : Süleyman Bulut                                         
Resimleyen : Elif Deneç
Yayın            : Can çocuk yayınları
Share:

Yorum Gönder

Düşünceleriniz bizim için önemli..

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes