RÜZGARIN ÜZERİNDEKİ ŞEHİR


RÜZGARIN ÜZERİNDEKİ ŞEHİR
  Bir  zamanlar  küçük  bir  kasaba  çalışkan ve mutlu  insanlar  yaşarmış.Nereden   geldiği  belli  olmayan  bir  rüzgar  kasabalıları gökyüzüne savurmuş.Önce  çok korkan  kasabalılar  bir  süre  sonra rüzgarla  beraber  rahatça hareket  edebildiklerini  fark  etmişler.Gel zaman git  zaman bakmışlar  ki yere inmenin olanağı  yok yavaş  yavaş rüzgarın üzerinde yaşamayı öğrenmeye başlamışlar.Yeryüzündeki insanlarla dostluklar kurup geçtikleri her yere mutluluk götürmüşler.Bazen  ülkeler arasında mektuplar taşımış, Afrika ormanlarında dondurma dağıtmış, kutuplara sıcak iklimlerden meyveler dağıtmışlar.
      Bu kitabı sizinle paylaşırken özetine genişçe yer vermek istedim ki hikayenin heyecan ve iyilik dolu dokusunu size de aktarabileyim.Öğretici olması amaçlanmadan yardımlaşma, hediyeleşme ve güven kavramları tatlı tatlı işlenmiş.Üstelik siz, çocuğunuza hikayeyi devamlı okudukça hikayenin akışında geçen  kasaba, şehir  gibi kelimeler çocuğun zihninde şemasal olarak yer edinmeye başlayacak.
     Çevre algısı, mekan bilgisi (daha çerçevesel bakacak olursak; kavramlar) çocuğun bilişsel gelişimi için önemli konulardan olduğu için onlara kitap seçerken bu kelimelerin kendi anlamlarında kullanıldığına, anlamsal kargaşalar yaratmamasına özen göstermeliyiz. Anlatımın sadeliğini bu bağlamda  çok beğendim.
      Hikayenin bir kahraman üzerinden değil de bir toplum üzerinden anlatılması çocuğun bir birey olarak toplumsal yaşamı  tanıma,  beraber yaşamayı gözlemleme fırsatı sunduğunu düşünüyorum.
      Kitabımızın hem yazarı hem çizeri olan Behiç  Ak, karikatür tadında çizimler yapmış.Başta karışık olduğunu düşündürtse bile içinde çocuğunuzla  beraber  keşfetmekten büyük zevk alacağınız  bolca ilginç resimler var. Resimleri incelerken kendi hayal gücünüzü kullanarak  hikayeyi zenginleştirmekten çekinmeyin. Ha! Bir de,“Rüzgarın Üzerindeki Şehir”i merak ederseniz göğün uğultusuna kulak verin.Belki de içinden rüzgar geçtikçe güzel şarkılar çalan şehir orkestrasını duyarsınız.
4 yaş ve üzerine tavsiye ediyorum.
Keyifli okumalar…

Share:

Yorum Gönder

Düşünceleriniz bizim için önemli..

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes