BİZİM SOKAKTA ŞENLİK VAR

Sokağa açılan kapıların,balkonların ayrı bir hoşluğu vardır gönüllerde hep.Çocukluğunu sokaklarda özgürce dolaşıp eğlenerek geçiren her yetişkin özlemle anar o günleri. Maalesef sokaklar çocuklar için gittikçe daha tehlikeli olmaya başladı.
Belki de hep tehlikeliydi ama farkına yeni varılıyor.Yazarımız sokağı balkondan gören bir çocuğun gözünden anlatmayı yeğlemiş.Bütün bunların farkında olan bir çocuk aşığı olarak çocuğun sokaktan kopmamasını dilemiş sanki bu kitapla. 

Kitap, 5-7 yaş için yazılmış, zengin resimleme ile desteklenerek hoş bir etki bırakıyor sayfalarını çevirende.Güçlü betimlemeler ve hoş renk uyumunun yanında güçlü çizimler ile okuyanın kendini sokakta  hissedeceği kadar güzel bir kitap.Çocuk ve ebeveyn arasındaki iletişime dikkat çeken diyaloglar ile çocuğun soru sorma özgürlüğünü gözler önüne seriyor.Hayal gücüne dikkat çeken bir sonla kitap bitmiyor devamı çocuğa bırakılıyor adeta. 
Son olarak  küçük ama önemi büyük bir detayı da sizlerle paylaşmak istiyorum: Sayfa otuz dörtte, “Hemen koştum yine babamın yanına.Annemle birlikte sofrayı hazırlıyorlardı.” ifadesinin hoşuma gittiğini söylemek istiyorum. Zira bazı kitaplarda cinsiyet ayrımına vardıran ifadelerin aksine yazarın burada, ‘birlikte’ kelimesini titizlikle seçtiğine inanmak istiyorum. 
Güzelliğe inanmak dileğiyle. 

Sevgiyle.
Share:

Yorum Gönder

Düşünceleriniz bizim için önemli..

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes