BİTİKİLER OKULU



BİTİKİLER OKULU
Birbiri Fazıl Hüsnü Dağlarca çizgi ile görüşmek üzere. Yazarımız bu kitabında coşkulu bir dil kullanmayı tercih etmiş.
Bitkiler Okulu kitabı 7-9 yaşlanmak için yazılmış eğlenceli, bilgi dolu ve coşkulu bir şiir kitabı. "Bitkiler Okulu" nda çocuklara bitkilerin yaşam alanlarını, okul ve doğa sevgisini anlatır Dağlarca.
Teşekkürler okulunda yaşam nasıldırdım ister misiniz? Çocuğun hayal dünyasına hitap eden betimlemeler ile yemyeşil bir yaşam örgüsü girmeye hazır olun!
Bu sevimli okulda bitkiler, sevgi ve sevgi açısından yaşamlarını sürdürürler. Çocuklar da doğadaki bitkiler
Belki de otlar okulundan öğreneceğimiz çok şey vardır.
Biz yetişkinler olarak çocuklarımızı küçükken şiirle tanıştırmalıyız, onlara şiir okumanın hazzını yaşatmalıyız. Şiir çocukların belleğinde daha kolay yer edinir. Şiirle çocuk kendini daha rahat ve coşkulu ifade etme becerisini kazanır. Her çocuğun belleğinde mutlaka bir tane şiir yer almalıdır. Çocuklarımıza eğlenceli, eğitici ve sevimli bir şiir kitabı okutmak istiyorsak "Bitkiler Okulu" bu konuda bize yardımcı olacaktır.
Ağaçlar esen yeli sever
Esen yel
Ağaçları sever

Kuş
İkisini birden sever
Çocukların hepsi
Üçünü birden sever.
Bu şiirde de olduğu gibi hem çocukların doğaya olan sevgisini hem de doğadaki diğer canlıların birbirine karşı sevimli ilişkilerini başarılı bir şekilde aktarmıştır yazarımız. Kitabımız coşkulu anlatımının yanısıra  kaliteli baskısı ve akıcı diliyle de bizleri etkilemektedir. 7-9 yaş aralığına uygun yazılmış, çocukların gelişim düzeyini göz önünde bulundurularak hazırlanmıştır. Özellikle hoş resimlemeleriyle de çocuğun ilgisini çekeceğine inanıyorum. Bu yüzden ısrarla tavsiye ederim.

Yazar             : Fazıl Hüsnü Dağlarca
Resimleyen   :Mustafa Delioğlu
Yayınevi        : Yapı Kredi Yayınları
Share:

Yorum Gönder

Düşünceleriniz bizim için önemli..

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes