BİR ŞEFTALİ BİN ŞEFTALİ



BİR ŞEFTALİ BİN ŞEFTALİ

Bu bir şeftalinin öyküsü. “Beni keşke yoksul çocuklar yese” diyen bir şeftalinin öyküsü.
Ali ile Mehmet adlı yoksul çocukların en büyük zevkleri meyvelerini köylülerle paylaşmayan bahçıvanın bahçesine dalıp birkaç şeftali koparmaktır.
Tabi hal böyle olunca bahçıvan buna izin vermez. Bundan sonra olayları dünya güzeli bir şeftalinin ağzından bizlere aktarıyor yazar.
Yüreği kocaman şeftalinin toprağın altında çekirdek olarak nasıl beklediğini, filizlenip büyüdüğünü, ağaç olup meyve verebilmek, sırf Mehmet ile Ali yesinler diye nasıl mücadele ettiğini bizlere anlatıyor.
Şeftali ağacı, büyüdükten sonra bahçıvan tarafından fark edilir. Bahçıvan meyvelerinden faydalanmak için çabalar. Şeftali ağacı bunu içine sindiremez ve adeta Bahçıvana direnip meyve vermemeye kararlıdır. Gerekirse bu uğurda canını vermeye hazırdır.
Yazarımız bu kısacık öyküsünü duygu dolu sözcüklerle donatırken aynı zamanda bizlere ders vermeyi de ihmal etmemiştir.
           Samed Bahrengi şeftali, şeftali ağacı ve iki çocuk üzerinden dostluğu, arkadaşlığı, vefayı ve yardımlaşmayı başarılı ve çok akıcı bir dille bizlere aktarmaktadır.
      Dili sade ve akıcı, resimler metnin içeriğiyle gayet uygun olarak hazırlanmış, tatlı resimlemeleriyle özellikle çocukların ilgisini çekecektir. Bu yüzden kitabı 10 yaş ve üzeri herkese ısrarla tavsiye ederim.

Yazar     : Samed Bahrengi
Çeviren : Deniz Canefe                                            
Resimleyen : Aksu Aksoy
Yayın            : Can çocuk yayınları

Share:

Yorum Gönder

Düşünceleriniz bizim için önemli..

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes