GÜZELLİK VE ÇİRKİNLİK

Soyut işlemler(+8yaş) dönemine giren çocukların beyinlerinde her gün ayrı bir şimşek çakılır.Kelime hazneleri ve dünyayla iletişimleri hızla gelişir.Okuma-yazmanın da etkisiyle bazen çocuğun hızına yetişmekte zorlanırız biz yetişkinler.
Artık çocuğun eline “güzellik” kavramını bir kalem verir gibi verip, “Bak bu sevgi.” diyemezsiniz.“Güzellik” soyuttur ve sizin güzelliği güzel anlatmanız şarttır.Ebeveyn olarak işiniz zordur evet ama her zaman size yardımcı olabilecek kitaplar vardır. 

Çıtır Çıtır Felsefe serisinin yirmi dokuz kitabından biri olan ''Güzellik ve Çirkinlik'' kitabı bu anlamda size tavsiye edebileceğim nitelikli bir kitap. 

Öğrenciler Felsefe ile tanışmaya okul müfredatına göre lisede başlarlar. 
Ve matematik, coğrafya gibi derslere kıyasla çok az ders saatiyle neredeyse geçiştirilen dersler arasına girer.Sonuç olarak çoğu öğrenci felsefe ile tanışmadan ondan kopmuş oluyor.Bunun sonucunda ise yetişkinler arasında Felsefe ile ilgilenen kaç kişi olabilir ki? Yetişkinlerin kaçtığı,bu kadar derin ve önemli bir dal ile çocukların bu yaşta tanışmaları çok güzel bir durum.



Güzel bir sandalye herkes için güzel değildir.Her zaman biri çıkıp onun çirkin olduğunu söyleyebilir. Zaten biz de ,“O bana güzel görünüyor.” deriz; oysa , “O bana mavi görünüyor.” demeyiz.Bir şey insana güzel görünür.Ya da görünmez.

Yukarıdaki alıntıdan anlaşıldığı üzere Çıtır Çıtır Felsefe serisi tanımlama ve örnekleme üzerinden akılcı ve sorgulayıcı bir yaklaşımla Felsefe’ye adım attırıyor.

Bu kitabımız “güzellik” ve “ çirkinlik” kavramları üzerinde dururken resimlemeler ve kullandığı dil ile güldürmeyi de başaran bir kitap. Güldüren, sorgulatan, öğreten bir +8 yaş kitabı.
Kapak tasarımı, punto ve kağıt kalitesi örnek gösterilecek türden olmuş. 

Ve unutmadan şunu da ekleyeyim: Çocuklara kitap okutturulmaz, çocuklarla beraber kitap okunur. Bu kitaba bir yetişkin olarak hayran kaldığımı söylemeliyim. 

Çocuklarla beraber kitaplı bir geleceğe...


Yazar: Brigitte Labbe- Micheal Puech 
Resimleyen: Jacques Azam 
Yayınevi : Günışığı Kitaplığı 
Share:

Yorum Gönder

Düşünceleriniz bizim için önemli..

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes