CE-EEE HAYDİ BENİ BUL!


    Bebekler  “Ce- eee” oyunu  çok severler. Saklanıp aniden ortaya çıkmamızın onlara çok eğlenceli gelmesinin aslında birçok sebebi var. Mesela bebekler altı aylıkken kaybolan şeylerin aslında yok olduğunu düşünürler. Yüzümüzü  ya da sevdiği bir şeyi örtüp açtığımızda çok sevinmelerinin sebebi budur. Çünkü bir şeylerin tekrar ortaya çıkabileceğini artık anlamaya başlarlar ve bu da neden-sonuç ilişkisi kurabilmelerinin temellerini oluşturur. 
  "Ce-eee" oyunu için  Solter  "Bilinçli Bebek" kitabında bebeklerin ayrılık kaygılarını yenmelerine yardımcı olduğundan  söz etmiş. Bakım verenlerine bağlılıklarının doruğa çıktığı 6-18 aylarda oynandığında  bakım verenleri ile sağlıklı bir bağlanma ilişkisi kurmalarına katkıda bulunduğuna değinmiş.
     Kitabımıza gelecek olursak bu oyunu daha eğlenceli hale getirmek için çiftlik hayvanlarını kullanmış. Bize kolaylık olsun diye  kitabı göz hizamızda oymuş. Her sayfada başka bir karakteri canlandırıp onlara "Ce-eee" yapmak için çok eğlenceli bir materyal olduğunu düşünüyorum.
     Resimlemede canlı renkler ve yalın çizimler kullanılmış. Minik okurların rahatlıkla kullanabilmesi için de kitap kalın kartondan imal edilmiş. Kitabı tümüyle değerlendirdiğimde 0 - 3 yaş arasındaki minik okurlara gönül rahatlığıyla tavsiye ediyorum.
    Her sayfada başka bir karakterle ce-eee yapmanın tadını çıkarın. :)
Share:

1 yorum :

Düşünceleriniz bizim için önemli..

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes