CHARLİE’NİN ÇİKOLTA FABRİKASI


Çocuklar doğar doğmaz belirli bir yaşam standartının yanında ait oldukları aileden bir parça olarak tanışırlar dünyayla. 
Şartlar ne olursa olsun, bir yandan büyürlerken bir yandan da büyülenmeliler hayat karşısında. Bu noktada ebeveynlere çok iş düşüyor. Dört dörtlük ebeveyn hiç bir koşulda mümkün değildir ama zaten önemli olan çocuğa çok şey vermek değildir, verdiğin şeylerin niteliğidir. Ebeveyn, akşam yemeğinde paylaşılacak bir kuru ekmek varsa onu da paylaşabilmeyi öğretebilmeli.


Aile bağı ve sevginin önemine vurgu yapıyor kitabımız: Ne kadar yoğun çalışırsanız çalışın, akşamları çocuğunuza biraz zaman ayırın ve gözlerinin içine bakarak konuşun. 
“Mucize ve heyecan bir çocukla girebilir hayatınıza. Mucizelere açık olun.” demek istiyor bir yandan da.

Evet belki zor günler yaşar çocuklar ve yılda sadece bir tane çikolata alabilirsiniz çocuğunuza. Ama güzel huy ve davranışlar Charlie’ye olduğu gibi ona da sayamayacağı kadar çikolata kazandırabilir birgün. Belki de birçok çikolatadan çok daha fazlasını. 

Açgözlülük, söz dinlememe gibi davranışların zararlarını hikayeye serpiştirmiş yazarımız. Okuyucuyu sıkmadan ve eğlendirerek eğiten kitaplardan olmuş.

Ara sıra yer verilen resimlemeler, özellikle sekiz-dokuz yaş için çekici kılmış kitabı.
Akıcı dili ve hikaye örgüsüyle elden düşürülmeyecek bir kitap haline getirilmiş. 

Tekrar tekrar okuyabilir, sahip olduklarınızın ne kadar 
değerli olduğunu fark edebilirsiniz.



Okuyup okutmanız dileğiyle.

Charlie’nin Büyük Cam Asansörü kitabında görüşmek üzere.


Sevgiler
Share:

Yorum Gönder

Düşünceleriniz bizim için önemli..

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes