CHARLİE’NİN BÜYÜK CAM ASANSÖRÜ

Olağanüstülükler bir fabrikadan bir asansöre doğru devam etmiş kitabımızda.
Bay Wonka ve Charlie ile ailesinin içinde olduğu asansörde geçiyor hikayemiz.
Asansör dediysem apartman asansörü anlaşılmasın sakın. Çünkü bu asansör uçabilen bir asansör ve hikayemiz yeryüzünden çok uzaklarda geçiyor.

Çocuklarla sohbet etmek, onlarla okumak ve oynamak hayal dünyamızı genişletir. Biraz klasik olacaktır ama gerçekten onlardan öğreneceğimiz çok şey var. Bir çocukla oyun oynamayı deneyin mesela; üç beş kelime söyleyin ve bu kelimelerden bir hikaye oluşturmasını isteyin ya da hikaye kartları kullanın, çok ilginç hayal dünyaları ile karşılaşacaksınızdır. Genellikle yaşları ve gelişim düzeylerinden beklediğimizin üstünde performans sergilerler. Öyle ki; çoğu ebeveyn çocuğunu üstün zekalı sanır ve üstün zekalı olabilir mi diye bir danışmana danışır. Onlar normal oluyor genelde; dar olan bizim hayal dünyamız, bizim bakış açımız... Hikayeyi okurken yetişkin olarak büyülenmiş hissedebilir; “Bu kitabı sekiz yaşındaki çocuk okuyup anlayabilir mi?” diye düşünebilirsiniz. Evet okur o yaştaki çocuk ve bizden daha çok büyülenir, zevk alır.

Hayal dünyasına hitap eden kitabımız çocuklar için uyku, yetişkinler için çocukluk tadında. Beraber okuyan yetişkin ve çocuklar içinse aile olabilme tadında olacaktır diyebilirim.

Çikolata fabrikasından uçan asansöre her şeyi hayal edin çocuklar. Yaşam hayal ile tatlanır.

Hayal ve sevgiyle kalın. Keyifli okumalar.
Share:

Yorum Gönder

Düşünceleriniz bizim için önemli..

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes