MAVİŞ




MAVİŞ
            Sevimli kahramanımız Maviş’in mavi dünyasına göz atmaya ne dersiniz? Kahramanımız Maviş’in en sevdiği hatta bağımlısı olduğu renk mavidir. Maviş’in defteri, kalemleri, çantası ve hatta elbiseleri bile mavidir.Her şeyi mavi olarak görmek ister.Hayalinde bütün dünyayı maviye boyamak vardır Maviş’in. Çünkü onun gözünde mavi en canlı, en parlak ve en güzel renktir. Diğer renkler ise ona itici, sönük ve cansız gelmektedir. Maviş’in kırmızı ve sarıyı seven iki arkadaşı vardır. Onlar da sevdikleri rengin en güzel ve en canlı renk olduğunu iddia ederler. Bu yüzden başta Maviş ile arkadaşları anlaşamazlar.
Maviş bir gün düşünde eline fırçasını alır; dünyadaki meyveleri, sebzeleri, bulutları, toprağı, buğdayı ve hatta güneşi bile yani elinin uzandığı ne varsa maviye boyamaya başlar ama hesap edemediği sürprizlerle karşılaşır. Bu sürprizlerin içeriğine çok girmeden okuyucularımızın merakını körüklemek istiyorum.
Maviş birazcık tatsız sürprizlerle karşılaştıktan sonra yaşamın farklılıklarla güzelleştiğini anlayacaktır. Farklılıklarımızın zenginliklerimiz olduğunu ve aslında bu farklılar olmazsa yaşamın daha anlamsız ve güç olacağını düşünür kahramanımız.
Süleyman Bulut’un çevresindeki olayları değerlendirme biçimini çok beğendiğimi özellikle belirtmek istiyorum.Bu kitabına göz attığımızda  kitabın sonlarına doğru bize bireysel farklılıkların önemini çocuklara hissettirmeye çalıştığını görüyoruz.
Çok tatlı resimlemelerinin yanında sade ve akıcı diliyle de 8-10 yaş arası çocukların rahatlıkla okuyabileceğini düşünüyor ve gönül rahatlığıyla kitabı tavsiye ediyorum.

Yazar               : Süleyman Bulut
Yayıncı            : Can Çocuk Yayınları
Resimleyen     : An-Su Aksoy

Share:

Yorum Gönder

Düşünceleriniz bizim için önemli..

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes