KALEMLER

Kitap çöp kelimesi ile başlayıp bakmaya doyulmayan bir çöpçü evinin betimlemesi ile devam ediyor. İlginç gelir kulağa her nedense, ‘bakmalara doyulmayan bir çöpçü evi’ ifadesi.
Oysa insan yaptığı işe benzemez, yaptığı iş gibi kokmaz, yaptığı işten bir parça değildir.

Çöpten her şey çıkar diyor kitabımız; altın, saat,makas, makara, kalem, gözlük, para... Ama gelin görün ki çöpçülerin gözünde en değerlisi kalemmiş.

Herkesin cicili bicili elbiseleri, onları okula bırakan otomobillileri vardı ama kimsenin onunki kadar kalemi yoktu.Binlerce kalemi olduğunu düşündükçe gözleri ışıl ışıl parlayan Neriman, bunu övünç ve güven kaynağı olarak görür.Ve işler bu noktadan sonra karışmaya başlar.

Sevgili ebeveynlere öneri kitabı tadında bir kitap olmuş bir yandan.Şöyle ki ebeveyn okuduğu zaman kitap şöyle söylenecektir ona:İnsanları mesleklerine göre sınıflandırmamak gerektiğini öğretin çocuklarınıza; öğretin derken örnek olun. Yolda karşılaştığınız apartman görevlisine selam verin, yolu süpüren çöpçü teyzeye gülümseyin, parklarda her kesimden çocuklarla tanışmalarına vesile olun...

Resimlemeler ve puntosuyla görsel alıcılığı yüksek kitabımızı Yaşar Kemal’in “insan olma” gerekliliği penceresinden yedi yaş üstü çocuklarınızla okuyabilirsiniz.

Sevgiler.


Yazar: Yaşar Kemal
Çizer:Sedat Girgin
Share:

Yorum Gönder

Düşünceleriniz bizim için önemli..

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes