SEN ISLIK ÇALMAYI BİLİR MİSİN?

''Sen ıslık çalmayı bilir misin?'' kitabı tadı damağınızda kalacak, rengarenk bir kitap.Şiir kitabı ama ninni gibi geliyor bazen kelimeler kulağa.
Çocuk kitapla ne kadar erken tanışırsa kitapla aralarındaki bağ da o kadar güçlü olur.
Dikkat edilmesi gerekenlerin başında ise çocuğa ne okuttuğumuz, daha sonra ise nasıl sunduğumuz gelir.Çocuk kitapla nasıl tanışırsa yüksek ihtimal öyle devam eder.Sevdirerek tanıştırmak bu anlamda çok önemli.
Yetişkinler çocuk şiirlerini çeşitli müziklerle destekleyerek,  dramatize ederek, jest ve mimiklerini kullanarak sunarlarsa onlara sevdirebilirler.

Kitabımızda dededen balona, arkadaştan kediye şairin değinmediği kelime kalmamış neredeyse.

“Çocuklar şiirden ve aşktan anlamaz derler...Bunu diyenler, kesinlikle çocukları tanımayanlardır.Onlar her ikisinden de anlar, ama onların anladığını herkes anlayamaz...” diye devam eden arka kapak yazısında şair, bizi çocukları tanımaya davet etmiş.
   Onların dünyasına hepimiz aşinayız aslında.Kendi çocukluğumuzdan aşinayız.Onları dinlemek, onların gözlerine bakıp bir çocuk şiiri okumak; yapacakları güzel resimler, söyleyecekleri şen şarkılar ve yanağınıza konduracakları öpücüklerle sizlere geri dönecektir.Kitabımız bunlar için bize biraz yol gösteriyor aslında.

“Ben küçücük bir kızım,
Hiç hesapsız severim
Babamı.
Hiç hesapsız sevsin isterim.”

Şiirinde olduğu gibi şair “Çocuk ne ister, ne hisseder?” gibi soruların cevabını onların dünyasından bakarak anlatmaya çalışmış.

Hem şiir dünyasında eğlensinler hem kendi kendilerini anlasınlar hem de siz onları anlayıp eğlenin diye bu kitabı mutlaka edinin.

Şiirle, değilse ıslıkla...

Sen Islık Çalmayı Bilir Misin?
Yazar : Necdet Neydim
Resimleyen : Suzan Aral
Share:

Yorum Gönder

Düşünceleriniz bizim için önemli..

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes