DÜNYANIN EN YÜKSEK KİTAP DAĞI


DÜNYANIN EN YÜKSEK KİTAP DAĞI
     Hiç uçmayı hayal ettiniz mi? Ya da kendiniz için kanatlar tasarlamayı…
Uçma fikri her çocuğun hayal dünyasını mutlaka kurcalamıştır.Belki kanatla, belki uçakla, belki de kendilerine özgü hayal âlemlerinde yarattıkları başka araçlarla gökyüzünde süzülmeyi düşlemişlerdir.
    Hikaye tam da böyle bir çocuğun hikayesi aslında.Kahramanımız Lukas uçmaktan başka hiçbir şeyi düşünememektedir.Kuş tüyünden, kağıttan, kartondan, büyük, küçük, bir sürü kanat yapmayı dener.Onlar olmayınca Noel Baba’dan ister ama uçabilmesini sağlayacak bir kanat edinemez.Doğum gününde, annesi  Lukas’a bir kitap hediye eder ve uçmanın başka yolları da olabileceğini söyler.Bu günden sonra Lukas’ın hayatı değişir.Artık kitaplarla tanışmıştır.Okuduğu kitaplar bir dağa dönüşmeye başlarken Lukas, hayal dünyasında yaptığı gezintilerle uçmanın tadına varır.
     Okurunu kitaplar konusunda meraklandırabilecek bir kitap olduğunu söylemeliyim.Çok basit ve akıcı bir anlatımı var.Hikaye ana tema ile okuma sevgisini işlerken alt temalarda keşfetmeye, hayal gücüne, hediyeleşmeye, hayvanlara, itfaiyeye değiniyor.
     Resimlemede kahramanımız Lukas, uçabilen varlıklar (kuşlar, ufolar, raketler), ve kitaplar her zaman ön planda kullanılmış.Bu, okuyucunun anlatım ile resimleme arasındaki bağı daha kolay kurmasına yardımcı olacaktır. Henüz okuma bilmeyen okurumuz resimlerden hikayeyi rahatlıkla anlayabileceği için kitabı kendi başına büyük bir keyifle inceleyecektir.
    Racio Bonilla’nın hem yazdığı hem çizdiği bu kitapta yer alan tüm kavramlar 4 yaş ve üzeri tüm  çocukların kavram düzeyine uygundur. Eğer çocuğunuzu kitaplarla daha erken tanıştırmışsanız bu kitabı 3 yaşındaki çocuğa da gönül rahatlığıyla tavsiye edebilirim.

*Biz yetişkinler için bonus ve ya belki spoiler*
Yazarımız ve aynı zamanda çizerimiz  Racio Bonilla resimlemede Küçük Prens,  Mogli’nin Ormanı, King Kong ve balinanın karnında yaşayan Yunus Peygamber olayı gibi biz yetişkinlerin fark etmekten keyif alacağı çizimler yapmış.Çocukluğumuza küçük selamlar göndermiş.Bu kitabı keşfetmiş olmak beni çok mutlu etti.Umarım sizde aynı keyfi alırsınız.

Share:

Yorum Gönder

Düşünceleriniz bizim için önemli..

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes