KÜÇÜK PRENS



  Küçük Prens'i değerlendirmek, bir yandan basitmiş gibi görünürken diğer yandan oldukça güç. Çünkü bu kitap; çocuk gözlemi ile yetişkin anlatımını bir araya getirtilerek, oluşturulmuş. Yine bu yüzden; hem çocukların hem de yetişkinlerin ilgisini çekebiliyor.
  Bir çocuk sizden bir koyun resmi yapmanızı isterse, bir sandık çizer misiniz? Ya da koyun yerine sandık çizer misiniz? Bu sorulara cevap veremiyorsanız, çocukluğunuzun değerli bir hazinesini kaybetmiş olabilirsiniz. Neyi mi? Hayal gücünüzü! Küçük Prens bize hayal gücümüzün güzelliğini hatırlatıyor. Kitapta; gezegenden gezegene dolaşan kahramanımız, hayal gücünü kaybetmemiş ve gezegeninde tek başına yaşayan bir prenstir. 'Hiç koca gezegende tek başına yaşanır mıymış?'' demeyin. Bence hepimiz kendi içimizde tek başına yaşadığımız güzel bir gezegene sahibiz.

  Yazarımız Küçük Prens'i, yaşadıklarını ve gezegenini sade ve anlaşılır bir dille biz okuyuculara aktarıyor. Her bakımdan ilk gençlik romanı sayabileceğimiz bu güzel kitabı, hem ortaokul kademesindeki öğrencilere hem de yetişkinlere rahatlıkla tavsiye ederim.


Yazar: Antonie de Saint-Exupery,

Çevirenler: Cemal Süreya, Tomris Uyar












Share:

Yorum Gönder

Düşünceleriniz bizim için önemli..

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes