KUMKURDU



Yetişkin öykülerinde bile hayal dünyamıza seslenen eserler bizi biraz havalandırır; hafif bir uçma hissi tadında bir havalandırma. Bir ağacın konuşması, bir çekyatın dile gelmesi, aşık bir çift kuş, hayali bir arkadaş...Bu türden bazı yapıtlar, gönlümüzün rengarenk bahçesi olurlar biz büyüdükçe. Bazısı gerçeğin ta kendisidir, bazısının gölgesi kendisinden güzeldir. Kitabımız ise bu ikisinin en güzel homojen hali olmuş.
Ebeveyn ve iletişim odaklı ama “en önemlisi çocuktur” sloganını direkt dile getirmediği halde hikayelerle kafanıza vura vura alıp götürüyor sizi size; çocukluğunuza ve hayal dünyanıza.
  On beş başlık altında  Zackarina adında bir kız çocuğunun dünyasında buluyorsunuz kendinizi. Gülümseten ve düşündüren, çocuğun söz hakkı olduğunu ve bir yaşam alanına sahip olması gerektiği bilinciyle, özenle ve ince ince işlenmiş bir gönül işinin verimi olmuş kitabımız.

Unutma: “Sen ne istersen o olur karanlık... Demek istediğim, eğer karanlıktan korkarsan işte o zaman tehlikeli olur. Ama sevmeye cesaret edersen o da seni sever.

 Sekiz yaş üstü tüm çocuklara armağan edebilirsiniz bir Kumkurdu’nu. Serinin diğer kitaplarında görüşmek üzere.

Sevgiler

Yazar : Asa Lind
Resimleyen: Kristina Digman
Çeviren: Ali Arda
Yayınevi: Pegasus Yayınları
Share:

Yorum Gönder

Düşünceleriniz bizim için önemli..

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes