HAYVANLAR TOPLANTISI





Kuzey Afrika'nın Çad gölünün yakınlarında Fil Oskar, Zürafa Leopold ve Aslan Alois buluşurlar. Bu hayvanların sabrı taşmıştır. İnsanların çıkardığı savaşlardan ve bu savaşlarda çocukların zarar görmesinden bıkmış usanmışlardır artık.
İnsanların: "Biz bu savaşları çocuklarımızın geleceği için yapıyoruz." dediklerini görünce şaşırırlar. Daha güzel bir dünya her çocuğun hakkıdır düşüncesiyle hareket ederler.
Bu savaşlara son vermek, çocuklara daha iyi bir gelecek sağlamak için hayvanlar kendi aralarında toplantı yapmaya karar verecek ve insanlara unutamayacakları bir ders vereceklerdir.
Böyle bir şeyin mümkün olması ancak hayallerimizde olur değil mi? Öyle de olsa hayali bile heyecan verici değil midir?  Yazarımız belki de bu konuda insanların oturup biraz düşünmesini istemiştir. Kim bilir!
Kitap her ne kadar çocuk kitabı olsa da verdiği mesajlarla biz büyükleri daha çok ilgilendirmektedir. Kitap akıcı ve coşkulu diliyle her çocuğun anlayabileceği ve rahatlıkla okuyabileceği bir kitaptır. 8 yaş ve üzeri herkese gönülden tavsiye ederim.
Barış dolu bir dünya ümidiyle, iyi okumalar.


Hayvanlar Toplantısı


Yazar:Erich Kastner


Yayınevi: Can Çocuk Yayınları

Share:

Yorum Gönder

Düşünceleriniz bizim için önemli..

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes