HAYALPEREST ÇOCUK




Deniz neredeyse günün her dakikasını hayal kurmakla geçirirdi. Çünkü o hayal kurmayı, hayallerde kaybolmayı çok severdi, renkli renkli hayallere oyunlara dalıp giderdi. O bu halinden memnundu ama annesi babası ve öğretmeni memnun değildi. Onlar Deniz’in aklının beş karış havada, dikkatsiz ve dağınık olduğunu düşünürlerdi. Deniz bu duruma çok üzülürdü ama hayallerinin peşini bırakmaya hiç de niyetli değildi. Etrafındakiler Deniz'in kurduğu hayallerinin neleri başaracağını bilselerdi böyle davranırlar mıydı?
Günün birinde okulda öğretmen hava kirliliği konusunu işlemektedir. Hava kirliliğini önlemek için nelerin yapılması gerektiği öğrencilerle beraber tartışır. Bu sırada Deniz yine hayallere dalar ve havayı temizleyen bir makine düşler,  hemen kalemi eline alır ve düşlediği makineyi çizer.
Deniz bu düşüncesini belirtmek için heyecanla ayağa fırlar ve icadı ne anlatmak ister ama öğretmeni daha sonra anlatırsın diyerek kestirip atar. Denizin hevesi kırılmıştı bir kere daha sonra da anlatamadı zaten.
Çocuklarımızın hayallerine engel olmayalım. Bırakalım özgürce hayal kursunlar, düşünebilsinler, düşündüklerini rahatça ifade edebilsinler.
Deniz bir gün okula gitmeden önce Ömer amcasına uğrar. Ömer amcasını radyo dinlerken görür ve o da radyoya kulak kesilir. Radyoda kuşlarla ilgili bir haber geçmektedir. Dikkatlice dinlemeye koyulur. Spiker, kuşların şehirlerde artık yiyecek ve su bulamadıklarını, ilaçlamadan dolayı topraktan beslenemediklerini ve ağaçlık alanların azaldığını belirtir. Bu sebepten kuşların şehirleri terk ettiğini, nesillerinin tükendiğini anlatır.
Deniz duyduğu bu haber karşısında şok olur. Bir şeyler yapmalıyız diye haykırır ve işe koyulmaya başlar. Deniz kuşlara yaşam alanı yaratacak o muazzam planı yapmaya başlayacak ve planı hayata geçirmek için büyük bir mücadele verecektir.
Kitabımız 9-11 yaş aralığına uygun olarak hazırlanmıştır. Gerek baskı kalitesi gerekse akıcı dili ile beraber okuyucuyu kendisine rahatlıkla çekecektir. Kitabı önemle tavsiye ederim.
Hayallerinize ulaşmanız dileğiyle, mutlu okumalar... 
Yazar              : Görkem Kantar Arsoy 
Resimleyen    : Mert Tugen
Yayıncı           : Yapı Kredi Yayınları

Share:

Yorum Gönder

Düşünceleriniz bizim için önemli..

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes