LİDERLER VE DİĞERLERİ

Çocuklar büyüdükçe bireyselleşmeliler.Yardımcı olunan ödevlerin yavaş yavaş tamamen onun yapması gerektiği bilincinin aşılanması, yatağını kendisinin toplaması gerektiği, zamanında uyuması ve uyanması, evde kişisel ihtiyaçlarını kendi karşılaması gerektiği gibi onlarca konu +8 yaş için sıralanabilir.Çocuklar bu konuları planlayıp uygulama konusuna adım attıklarında haliyle zorlanacaklarıdır.Başlangıçta ebeveynler fazlasıyla zorlanacaklardır. Önemli olan pes etmeden çocuğun görev ve sorumluluklarını yapması gerektiği kararlılığı göstermeleridir. Sonuç itibariyle çocuk ödev ve sorumluluklarını uygulama konusunda deneyim sahibi olacaktır.Kendi kendini yöneten çocuk düzenli olacak, kendi kendine yetecek ve düşünerek hareket edecektir ileriki yaşlarında.Kitabımızın değindiği noktaya yani ‘liderlik’özelliğinin temeli de bu aşamalardan  geçer aynı zamanda.
Kitabın son sayfasında, “Eğer yönetmeyi seviyorsak, eğer şef olmak istiyorsak, her zaman yönetebileceğimiz biri vardır: Kendimiz. Belki de hayattaki en ilginç şey, kendi kendinin şefi olmaktır! Hem kendimizin şefi bile olmayı başaramıyorsak, nasıl başkaları için iyi bir lider olabiliriz ki? “ denildiği gibi lider ruhlu insanlar önce kendi kendini yönetebilen insanlardır.
Ayrıca çocukların birlikte hareket etme, lider ruhlu çocuk hikayeleri, liderliğin zorlukları ve çekici yanları gibi bir çok konuda bilgi edinilebilecek bir kitap.Karikatüristik çizimler ile zenginleştirilmiş, renkli hikaye başlıkları ve dikkat çekici yazı stili ile görsel açıdan hoş bir bütünlük oluşturmuş.Çıtır Çıtır Felsefe serisinin en beğendiğim kitaplarından olan Liderler ve Diğerleri kitabını +8 yaş çocuk, genç, yetişkin demeden herkese tavsiye ediyorum.Yetişkin olarak okuyup bir çocuğa hediye etmeniz ve çocukla kitap hakkında sohbet etmeniz tavsiye olunur.

Kendi kendinizin şefi siz olun!Kendi hayatımızı,olduğu gibi,başkasının yönetimine vermek ne kadar hoş olabilir ki?
 Sevgi ve kendi kendinizin liderliği ile kalın.


Yazar: Brigitte Labbe - Michel Puech
Resimleyen: Jacques Azam
Yayınevi: Günışığı Kitaplığı
Share:

Yorum Gönder

Düşünceleriniz bizim için önemli..

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes