KİTAPLARDAN KORKAN ÇOCUK

 “Kitaplar  mutlu etmeye yaramıyorsa,başka neye yarıyorlardı?”

Korku kavramı nasıl oluşur insanda hiç düşündünüz mü?

İnsan korkusuz mu doğar diye düşündüğümüzde çoğu kavram için “evet” kelimesi yankılanır zihnimizde.Bir kediden hoşlanmayan çocuk sayısı nadir olsa gerek ama kedi sevmeyen yetişkin sayısı korkunç derecede fazladır gözlemlerime göre.Sonuç ve genel itibariyle korku öğrenilen bir şeydir diyebiliriz. 
“Korkuyu öğretmek” ifadesi ise bana bayağı düşündürücü geldi şöyle bir uzaktan bakınca. 

Kitabımızdaki kahramanımız Leopoldo’nun korkusu ise kitaplar. Neden kitaplardan korktuğunu ise çok sonradan öğreniyor kahramanımız. Kitaplardan öyle bir kaçıyor ki çantasını alıp bir daha eve gelmemek üzere onlardan uzaklaşıyor.Kahramanımızın kitaplardan neden korktuğunu öğrenince çok şaşıracaksınız.
İnsanoğlu,ister yetişkin olsun ister çocuk,kendi duygu ve düşüncesi alınmadan onun yerine hareket edilip karar verildi mi öfkelenir ve bu öfkeli hali onu sizden uzaklaştırır.Belki problem temelde küçük bir noktadır ve çözülmesi çok basittir ama iletişimsizlik her şeyi karmakarışık bir hale getirir. 
Kahramanımız evden uzaklaşıp çözüm arayışındayken tanıştığı ihtiyar bir kitapseverle hayatındaki tüm problemleri çözebiliyor.Sadece konuşarak. 

Kitaplardan korkan çocuk mu olur demeyin, olur. Çünkü minik bir problemi vardır ama onu çözdüğünüzde kitap en iyi arkadaşı olmaya devam edecektir. 

Susanna Tamaro çocukların dünyasına kapı aralayarak 
ebeveynleri onları anlamaya,dinlemeye davet ediyor.Güzel resimleme ve akıcı diliyle Can Çocuk Yayınlar’ından çıkan kitap,ismi ve kapak tasarımıyla hoş bir etki bırakıyor ona dokunanda.
Çocuklar kitapları severler elbette ama yaşları ve ruhları itibariyle birer birey olmakla beraber koşmak,zıplamak, istedikleri gibi eğlenmek hakkına da sahipler.
+8 yaş için yazılan kitap her yaş grubundan insanın okuyabileceği bir kitap.

Çocuklar birer birey ve biz onları sevgi ve saygı ile yetiştirilem,dinleyelim... 

                             
Kitaplardan Korkan Çocuk
Yazar: Susanna Tamaro
Çeviren: Eren Cendey
Resimleyen: Mustafa Delioğlu
Yaş: +8 yaş
Share:

Yorum Gönder

Düşünceleriniz bizim için önemli..

Designed by OddThemes | Distributed by Blogger Themes